Tietoa kampanjasta

Telia ja Pelastakaa Lapset juhlistavat yhdessä 100-vuotiasta Suomea ja osallistuvat Suomi 100 -ohjelmaan omalla Digiboom-hankkeellaan. Syntymäpäivälahjaksi Telia lahjoittaa Suomelle yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa ainutlaatuisen, koko vuoden kestävän projektin, jonka tavoitteena on kehittää Suomea niin, että lapsen oikeudet toteutuvat verkkoympäristöissä, ja että suomalaisten nuorten digivalmiudet paranevat.

Suomi ansaitsee digitaitoisen, rohkean ja sivistyneen uuden sukupolven ja Telia haluaa yhdessä Pelastakaa Lasten kanssa auttaa sen toteutumisessa. Hankkeessa nostetaan esiin lasten ja nuorten ääni: miten oikeudet toteutuvat juuri nyt digitaalisissa ympäristöissä ja miten niiden pitäisi toteutua. Vuoden aikana tuhansia nuoria kannustetaan tapahtumissa ja verkossa kertomaan digitaalisista taidoistaan, teoistaan, toiveistaan ja kokemuksistaan. Samalla nuoria rohkaistaan kehittämään omia digitaalisia taitojaan ja olemaan niistä ylpeitä.

Yhteinen teemavuotemme keskittyy neljään lapsen oikeuksien sopimuksesta poimittuun teemaan:

Tapaamme lapsia, nuoria ja vanhempia eri tapahtumissa koko vuoden ajan. Digiboom-tapahtumatilassa voi tulla testaamaan omia digitaitoja, tutustumaan omiin oikeuksiin, osallistumaan hauskaan digiboom-somehaasteeseen ja juttelemaan Telian ja Pelastakaa Lasten digitaalisen median ammattilaisten kanssa. Tule mukaan tapahtumiin tapaamaan meitä!

Kampanjasivulla voit tutustua, mitä digitaaliseen mediaan liittyvät lapsen oikeudet ovat ja miksi ne ovat tärkeitä. Täällä tuodaan näkyväksi nuorten itse tuottamaa sisältöä ja tarinoita digitaalisista oikeuksista, joiden pohjalta rakentuu nuorten itse tuottama sosiaalisen median käyttäytymisopas. Lisäksi sivuilla on ajantasainen palvelukalenteri: lapset löytävät nopeasti apua ja tukea tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan tallotaan tai kun he haluavat jutella aiheesta muiden nuorten tai ammattilaisten kanssa. Lisäksi sivuilla julkaistaan materiaalia kasvattajille ja ammattilaisille.